♥erry ni sape?

erry ngok
Just called me erry, im 22Year old but my looks like 18teen.HAHA coz my body quite small but im taller than my nyd ucuk2,ngee~im just simple person alike. anti racism activities and im Anti-FA,sorry my bad english. haih!Im programmer,designer,coder,scripter DBier,TMier,penjaja :D papepun aku just insan bese. arap korg follow add aku yg x seberapa ni k.Trimas.

♥Keinginan

Mahukan Nyd
Nak ada beby dgn beliau
Pastu xmo kawen 2 ke 3 ke 4 ke. coz beliau da mcm 4 in 1.


♥Paling Penting

BB Ucuk tmbm
Belum Siap lagi
Belum Siap lagi
Belum Siap lagi
Belum Siap lagi

♥Cakap-cakap

your tagboard code

♥MEMORIES


•December 2010

•January 2011

•February 2011

•March 2011

•April 2011

•May 2011

•June 2011

•August 2011

•October 2011

•November 2011

•March 2012


♥MUSIC

Music: ♬

Gio - Bila Cinta
♥CREDITS

♥Picture upload :PHOTOBUCKET
♥Coding :
♥Image: 1

Powered by Blogger


Saturday, November 26, 2011


Dem.. penat gile2 smlm.. dah g KL pastu cancel sbb aku tgk kolej tu semacam je mendap gile pun ade.. grrrr n lg 1 mmbe aku tu lak wat hal.. tibe2 lak dpt kol gtaw awek dye eksiden then konon nye dye down..pdhl dah smpai sne pun.. mmg cam &^%&& n aku sempat lg sound " kalo smpai ipoh t aku nmpk awek hg sihad mmg aku doa2 kan dye cpt mampos.. aku paling x suke nk buang2 mase ni"... bole pk la kan.. mane pntg mane x.. kalo aku jd tmpt mmbe aku tu.. aku lg pnting kan future dr duk pk sal pompuan ni. bkn nye x pntg but tu kalo leh ltk no.2 n future tu yg 1. sbb future tu yg boleh wat no.2 tu jd utama then, mmg wat aku bengang gile2.. ng penat nek LRT grrr last2 aku decide study kat ipoh je la. atleast dkt n sng nk cr keje part time. Papepun thx syg coz support me :)

aku ngantok gile2 ni.. waaaaaaaaaa

erry kacak lagi bergaye | 2:27 AM

Tuesday, November 22, 2011


Hepi gile2 arini. sbb .. pas je gado2 twos ajak dating. ingatkan x jadi td. dem ! ntah cmne aku brani lak ckp cmni " hm jgn sedih2 aw sbb owg nti nk study bkn nye duk maen2 kat KL tu.. boleh ke tggu owg ni? betoi? ".. tibe2 lak dye nanges.. perh! sumpah aku nk nanges kot ,mane nk tahan tgk dye leh nanges cmtu. aku ye2 je kesat air mate dye tu.. konon nye aku ni tabah.. sumpah aku mane la tabah mane pun. kdg2 tu je aku terpakse simpan.. wuwu~ aku yg nk nanges dah td :(

Papepun wait for me okay sayangs <3<3

Even papepun jadi. b tetap setia ng syg :) trust me okay :) Thanks because become my soul :)

erry kacak lagi bergaye | 1:58 AM

Monday, November 21, 2011


Haha malaysia menang ng indog! nice dude... ni ha ada gift utk korang.. pic ni wat aku gelak2 je..

Hambik kau indogsial! siap anta dukun duk men estrey rokok ke ni pakcik? HAHA gudnite guys. kbai mau tido

erry kacak lagi bergaye | 12:36 PM


Ni entry aku nk ngadu naseb kt korg..

Korang rase an..korang hepi or bengang kalau korang de mase yg paling2 singkat nk jmp ng org yg korang syg tu? sbb mane la taw kot2 pasni korg mmg susah nk jmp dah d sbbkan hal2 tertntu? korg rase cmne? tp kan. bile kawan2 si dia yang tersayang tu ajak dia p mane2 " ha allo2 la aku eh.. aku kompom pegi" dlm situasi kat sni korg dpt pk x mne 1 yg paling pnting? n wat mcm acuh x acuh tu spe? sggup nk tgu aku ke kalo da asek mcm2 je alasan nk bg even ngah tipis nk jmp lg bpe ari je lg ni? cmne lak tu? bole ke tggu cenggitu? ouh aku rase better cr org len dlm mase 2 taun setengah sementara nk tgu aku abis study.. toi x? then bila aku dh abis study then mai la balik kat aku? iye dak? hahaha papepun. im so mad n sad. FULLSTOP.
Papepun doa kan aku de semangat nk smbung study tu sbb aku rase enroll study tu yg wat aku leh success.. KBAI!

erry kacak lagi bergaye | 4:19 AM


Adoyai x lame lg dah nk jd student.. punye la 5taun x masuk skola da. dem ! pastu tibe2 kne blaja lek. da la kos gila lari dr pe yg aku study sblm ni(accounting). haha xpe la aku suke masuk macam2 bidang ni atleast xde la aku ni buta ilmu ye dak?

Dalam kes percintaan  lak, ngah dah jauh ni la nti masing2 kna ambik alih pe yg masing2 dah jnji pd diri sndiri, setia, jujur, amanah, tabligh, fatanah? yke cmni? AHAH lebih kurang la, sbb bila dah jauh ni masing2 kna jujur n percaya also setia utk menunggu, tp kalau dah rasa xleh nk tggu da apa boleh wat an. aku ni da la x reti nk ngorat2 gurl ni.. siyes.. ng gf aku skg pun bkn ny aku ngorat pun. ntah cmne leh sangkut.. hehe maybe sbb dr anset jatuh ke ati.. mungkin. tu la sal kalo aku single cmne pun nti if kami xde jodoh mean aku xde sape2 da..da la x reti ngorat girl.. kompom xde sape nk melekat kan? malang2.. tp if dia xde. mean aku dah xde semangat dah. coz aku enroll study ni pun sbb pk masa dpn kami je :) dia diploma system computer.. nti bila dah beso leh jd ahli politik men game2 dlm opis agak nye.. hehe.. aku lak? hm diploma in culinary art..bukannye seni lukisan nye. ni mcm seni masakan camtu..muke ganeh tp ambik kos jambu? nk gelak?ha gelak la smpai lebam. nti kalo nk suh aku masak lauk peberet korang nti kan aku jwb "puiii"
kejam? haha xde kot. tu bru sikit. kalo x mcm2 ayat kurang memuaskan kua nti.. hagagaga!

camni la aku nti.. hahahahahaha!!papepun hope dia(gf) boleh setia n tggu aku smpai aku dpt pgg diploma pastu kasi tnjuk kat ibu ayh dia.. pastu kompom dah restu sal hubungan sejati ini..ngee~ amin2!
==================================================================================

LAGU NI DITUJUKAN KHAS KHAS UTK UTK DI NURNIDA ANAK HJ AMRAN :)


erry kacak lagi bergaye | 1:52 AM

Sunday, November 20, 2011


Dah nak kul 4pagi dah ni. haih! mate x lelap2 duk ngadap game HONS ni.. cengeng betoi.. grr!!

Sebab pasni dah susah nak men game dah. kne stop.. adoyai.. pe leh wat, demi nk kejo cita2 punye pasai. kadang2 aku de jgk bayangkan mst bes kalo aku dpt keje gaji 4 5k sebulan.. perh! gaji2 je dah boleh beli mcm2..bak kate GF aku adik pmpuan aku, bia susa2 dlu.. sng2 kemudian. mudahan2 aku leh abis kan study aku nti. amin ! :) mak pun dah restu kan. ngee~

erry kacak lagi bergaye | 11:44 AM


lg smggu je lagi ni . mmbe sume cam skong je aku smbung study, ni aku duk gtaw2 kat customer2 yg rapat ng aku. sume ase cam sapot aku je. thx guys :) nti kalo aku dah pndai masak nti aku wat kek letak cocktail 99% alkohol bg korang rase . HAHA

cenggini agak nye? haha amacam de selera nk mkn x? HAHAHAHA ! K la mau smbung wat koje t boss nmpk t x jdi lak dye nk bg bonus ng pencen. HAHA. kbai

erry kacak lagi bergaye | 6:46 AM


Mau tunang pastu nikah ng si dia.. yeyyy !!!!

Dapat keje yang bes2 yg boleh tanggung family aku n diri aku jgk. insyaallah

Mua anak kembo wehhh !!!! bahahaha! amin2 !

N aku xkn lupe sal my own private game :)

erry kacak lagi bergaye | 4:29 AM


Dem ! pasni aku jdi student lek.. grr nak wat cmne. terpaksa la aku smbung study demi memikirkan pasal masa dpn aku dengan bakal honey aku jgk. smpai bila aku nk keje yg gaji kecik je. bile tgk mmbe2 aku sume dah maju aku ni jd yg mundur :( d sbbkan diorg jgk yg wat aku tekad smbung study.. thanks guys. papepun aku xkn lupe responsbility aku pd korg :)

Study kat KL je. diploma seni kulinari (masakan).. korang gelak eh? haha korg tgk je la nti aku jd chef yg reti masak babi 3 rasa.. wahahahahahah !

erry kacak lagi bergaye | 4:22 AM

Saturday, November 19, 2011


nak taw? nak taw tak?


  • sbb kau kau kau penting kan lagi bende alah len selain aku :) g lah idop ng sume tu okay :) bkn nye motif aku nak kongkong or watever. tp kau boleh pk kan cmne an? kalau kau ganti tmpt aku kompom kau jdi cam aku.
KBAI

erry kacak lagi bergaye | 10:03 PM


dem! dah nak kul 5pagi.. aku xleh nk tdo.. grr ! saket pinggang aku ni.. adoi. ade sape2 nk derma buah pinggang tak? meh pinjam sebulan

hope sok dah okey.. amin2. susa aku nk wat keje kalo da cam ni. :(

erry kacak lagi bergaye | 12:41 PM


Perh penat balik2 keje terus g cr klinik 24jam. gila jauh bru jmp, x sgke lak ipoh ni cam besar lak nak duk mencari2, okay utk entry ni, aku de bnda nk share soklan.. first..
  • antara couple korang ng laman sosial mana korang lagi pentingkan??[xyah jwb sbb nti korg yg kna jwb dlm ati]
  • second, salah ke kalo pihak laki / gurl jelez kat pasangan masing2?
  • 3rd, korang rase kan laman sosial tu leh bwk kebaikan or sebalik nye?
  • 4th, kalo pasangan korg tu dlm susah or malapetaka ke bru korg nk kontek dye tny kabar walhal korg duk sonok2 ber laman sosial tyme tu?
  • 5th korg x rase ke cmne kalo korg kt tmpt dak malang tu? adakah bengang? sakit jiwe? panas hati?
TEPUK DADA TANYA SELERA :)

THANKS KAT MMBE2 AKU YG AKU X PNH JMP LG YG AKU KNL KAT FESBUK, FANTASIA RO, YM .. KORANG BEST N TERBAEK SBB AMBK BERAT SAL AKU :) TP YG PELIK NYE SUME NYE LAKI.. YG GURL XDE KE? HAHA OPS YG GURL XDE SBB.. AKU NI BUKAN JNS MENGGATAL .

PAPEPUN GUYS. I'LL BACK :) NAK G CHECKUP KAT OSPITAL LAK.. DOKTER SUH REFER SANA. TP AKU MALAS KOT PEGI.. WATPE JE PEGI AN.. LGPN SAKIT SIKIT JE. BIA AKU MAMPOS JE SNG NTI BARU ADA YANG BRU NK TNY " MAMPOS KE..""EH BILE".. PAPEPUN IDOP LA KAMO DLM DUNIA NYATA.

PEACE.!

erry kacak lagi bergaye | 10:43 AM


Ni aku nk cite sal list2 gurl yg penah ng aku dlu..cmne perangai diorg2 tu..

  • Yg first ni.. dlu ingat kan dye la yg pertama n terakhir. kami penah keje skali , shift skali, 1 jabatan tmpt keje, ari2 kena paw ng dye.. mkn sume aku kne sapot. dem ! duit dye nk wat pe lak an? xpe la redha je la. then kami break sal aku kna hina ng dye dpn kwn2 dye pastu kwn2 dye duk gelak2 kan aku then dye leh wat join skaki.. good :) pe yg aku bls? aku snyum.. yes snyum :D
  • pastu aku knl lak ng dorg gurl ni, dak UM. tyme tu aku knl dye mase dye matrik. kalo x silap aku knl ng dye tyme aku duk khusyuk wat presentation kat tmpt keje lama aku, then cmne ntah dye ajak aku kapel, da la tudung labuh sume.. xpnh nk tggi2 sore pn ng aku. aku ingat kan dye ni pilihan yg paling tepat.. n pada 1 hari yang malang.. mmbe dye kol aku " eh ery kau nk taw x. td kan gf kau tu smbang ng kami. dia kata cmni " aku x tak kisah if laki aku mati ke or kne cerai ke sbb if aku alone aku leh idop sorg2 :) sbb aku ni kan degree" tak cam terhina lak aku kan? haha oke fullstop. aku fedap terus sbb aku ase aku bkn terbaek utk dye
  • Then lepas aku break ng pompuan tu.. aku jnji cam nk bls2 dendam ng pmpuan len.. mmg mangsa aku berbelas2 org.. aku diorg syg kaw2 punye pastu aku tinggal.. ase puas diorg nanges2 merayu kat aku.. 
  • Then taun 2010 lak aku knl ng dorg gurl ni. act slh nombor senanye. ntah cmne leh sangkut.. mula2 buas la jgk dye tu.. aku nk tgk berapa lama dia leh stay ng aku.. ng perangai aku yg mcm2.. ng mood aku x tntu..aku wat perangai? yeke? aku ase pe yg aku wat sume nye aku pk sblm decide pape sbb aku ske wat bnda yg xnk nk wat org len leh timbul perasaan yg mcm2. mcm jeles ke or pape ke. tp np la org pompuan ni ske mencabar sume ni? nk sgt ke aku wat n bls berganda2? kalo leh, mmg leh je aku leh wat.. tp nk wat ape? nk enjoy lak tyme2 cmni ke? eh silap la. aku bkn jns nk enjoy2 bnda yg x berpaedah langsung ni. bia la pe nk wat kat aku pn. papepun aku taw aku ni cmne. n mmbe2 aku pn taw n respek aku ni cmne. b urself hope kalau dia leh tahan ng aku then kami boleh stay lama. amin. if dia dah xleh tahan ng aku then better cari pengganti len yg boleh jaga dia lebih dr pe yg aku jaga dia. maklum la aku mana ada kete bhai. nek moto je.. peace

erry kacak lagi bergaye | 4:15 AM


ni aku duk round2 kat page2 forum de ternampak sal kenali lelaki..

LELAKI memang dilahirkan secara fitrah pandai memikat. Ayat ‘power’, pandai memujuk dan merayu adalah antara ciri-ciri semula jadi yang ada pada lelaki. Malah, dalam dunia haiwan pun, ada ciri itu apabila si jantan bijak memikat si betina.
Disebabkan kelebihan itu, ramai wanita yang layu dan cair apabila berhadapan dengan lelaki sedemikian. Oleh itu, sedikit kajian telah dibuat untuk mengenali lelaki melalui tindakannya:

  • Jika lelaki mengirimkan SMS lebih daripada sekali setiap hari walaupun hanya untuk mengucapkan “apa khabar?” atau “sudah makan ke belum?”, tandanya dia ada perhatian kepada anda. Lelaki tidak akan melakukan perbuatan itu terlalu kerap jika tiada maksud lain.
  • Jika lelaki menelefon anda tanpa sebab dan hanya memberitahu: “sekadar mahu mendengar suara anda..”, tandanya dia suka anda tetapi malu untuk memulakan kerana lelaki tahu mereka harus memulakan langkah pertama.
  • Andai lelaki mendiamkan diri selepas pertengkaran panjang, maksudnya dia sudah letih dan ingin pertengkaran itu dihentikan kerana hakikatnya si lelaki tidak suka berperang mulut dalam tempoh lama.
  • Andai lelaki memegang tangan atau membelai rambut anda selepas pertengkaran, tandanya dia merasa bersalah kerana membuat anda marah. Lelaki paling lemah jika wanita menangis dan dia mudah mengalah. Jadi, sesekali gunakan senjata ‘air mata’ untuk menewaskan lelaki.
  • Jika lelaki bersandar di bahu anda dan meminta membelai rambutnya, tandanya anda adalah satu-satunya wanita yang dia cinta kerana lelaki paling lemah apabila wanita manja dan lemah lembut dengannya.
  • Jika lelaki memberitahu dia sanggup melakukan apa sahaja untuk anda, ada dua kemungkinan sama ada dia sukakan anda atau memang dasar playboy. Lelaki yang mempunyai cinta sejati ingin wanita itu tahu dia akan sentiasa berada di samping wanita yang disayangi tetapi lelaki hidung belang biasanya menyulam dengan kata-kata pujian yang kurang jelas.
  • Andai lelaki menangis di hadapan anda, tandanya dia amat sayangkan anda kerana dasar lelaki memang sukar menangis kerana air mata bagi lelaki ibarat permata. Jika menangis, memang dia cintakan anda.
  • Andai lelaki suka melanggar peraturan yang anda buat, tandanya dia tidak gemar dengan apa yang anda lakukan. Lelaki tahu apa yang salah dan benar tetapi hanya dia tidak suka diperintah bukan dilarang. Semakin dilarang, semakin dilanggarnya.
  • Jika lelaki cemburu, ada empat kemungkinan:- Dia sayang dan takut kehilangan anda- Dia mahu menguasai anda- Dia tidak mahu ada pesaingan- Dia mungkin mempunyai trauma dan tidak pernah menceritakan kepada anda.
  • Jika lelaki diam membisu, tandanya dia benar-benar marah kerana selagi dia bercakap, dia belum terlalu marah. Awas, jika lelaki tiba-tiba diam, lebih baik anda jangan terus berleter, buruk akibatnya.
  • Jika lelaki bercerita masa lampau yang buruk, tandanya dia memberitahu supaya anda tidak melakukan perkara yang sama.
  • Andai lelaki merenung mata anda tanpa berkelip, dia sebenarnya sedang mencari jawapan, apakah anda benar cinta dan sayangnya. Kebanyakan lelaki tidak merasa selamat dalam hubungannya, mungkin kerana trauma percintaan dahulu atau pengaruh persekitaran.

erry kacak lagi bergaye | 3:55 AM






Aku dah 22taun 4bulan yey ! haha.. slalu nye org duk wish tyme toi2 genap tp aku ni ske wish tiap2 bulan..wish diri sndiri je. tp de org je taw aku ni slalu angkut bakul sndiri camnie.. nk taw sape? ade la.. yg pntg.. dak tu bkn gurl.. tp boy.. haha gay? x kot.. sbb aku mmg rapat ng boy.. ng kwn2 gurl pun ade tp aku malas nk rapat sgt sbb nti kan gurl ni ske pasan kalo kite caring lebih nti diorg ingat kite suke diorg walhal kan da taw kite ni dah berpunye, sesetengah je la. tu la sal even aku de kwn pompuan pn aku jns x ambk port sgt sal diorg.. ym? fesbuk? wall2? mespes? x kot ng diorg.. amat kurang skali if diorg wall aku pun aku jns x reply pn. bkn sombong.. tp aku macam xde motif nk reply.. eh reply tu bkn motif ke? mmg la motif tp.. pnting ke nk reply? perlu ke? if just ckp thx. ok, nice to meet u. penting ke nk reply? ckp skali sudah. melainkan kalo de hal pnting je akan di reply as soon as posibble.

lagu ni xde kaitan ng entry ni tp aku toi2 suka ng mesej ng diorg nk smpaikan dlm lagu ni. jerit2? mcm nenek tua? bia la tanggapan cmne pn. jnji aku x kaco org..

erry kacak lagi bergaye | 3:51 AM


Haih busan gile2 ni.. eeeeeee !!! ngan ujan nye lagi.. adoyai.. bosan2..

ni aku de terbace entry sal laman so sial ni.. hagagaga! boleh thn jgk la

Kebaikan
1. boleh mendapat lebih ramai kawan dan pada masa yang sama dapat menghubungi semula kenalan lama yang mungkin telah terputus hubungan.
2. perniagaan dapat dijalankan melalui laman sosial dengan cara memperkenalkan sesuatu produk/perkhidmatan sekali gus mengiklankannya.
3. laman sosial sebagai medium hebahan pelbagai maklumat dalam bidang politik, ekonomi dan sosial - sangat berkesan kerana rangkaiannya yang meluas dan diminati ramai.

Keburukan
1. Pencerobohan hak peribadi oleh individu yang tidak bertanggungjawab - menimbulkan ketakutan, gangguan emosi dan mungkin juga jenayah.
2. Mengganggu produktiviti atau apa-apa sahaja atau tugas hakiki/ tanggungjawab utama (core business) seseorang baik pelajar mahupun pekerja . Berpunca daripada obses/ketaksuban/ketagihan ,melayari laman sosial - akhirnya melalaikan tanggungjawab - membuang masa.
3.Masalah kesihatan - terlalu lama mengadap komputer menjejaskan kesihatan mata, tulang, kesihatan mental.- - senaman atau aktiviti riadah sudah dipinggirkan.
4. Wujud masyarakat pasif yang bergantung pada hubungan secara maya sesama anggota masyarakat - kurang bergaul dan bertemu mesra

 so amacam pendapat korang? toi ke tak? hee.. pk la sndiri :D
p/s: dlu je aku kaki laman so sial ni, skg xde dah.. mls nk hadap bnd2 ni. papepun kalo nk kontek aku ke text msj xpun kol je or jmpe je sng.. ym2 skype2 or yg len2 aku dah x layan dah.. bek layan game. dpt release tensen n semak pala otak ni..

Ops ni bkn nye mimik muke aku tyme ngah khusyuk men game tp aku nye mimik lagi ekstrem..maybe cenggini

ternganga? hahaha lebih kurg lah cenggini.. n utk pengetahuan am korang sume. aku kalo men game 20% fokus game 80% fikiran melayang duk pk bnda len. x caye? leh tnye sape2 yg rapat ng aku.. sbb if aku men game skalipun aku sempat lg duk wat coding..

coder? designer? aku spm je bhai.. da la tyme exam math ng add math aku x mai.. haha sbb x sure boleh jawab soklan math n addmath spm tu.. tu sal skg aku addicted gila ng bnd yg bernombor.. example cam nama aku erry di tukar menjadi nombor. korg taw cmne nk buat? tu basic hacker je..

Peace

erry kacak lagi bergaye | 3:44 AM


Bosan2.. dah ketagih men game heroes of newearth smpai x sedar leh men smpai kul 6 pagi. wtf ! dhtu mate x reti nk ngntok pdhl bdn dah letih gile2.. grr..

Then tdo pun kul 7pagi pastu bangun kul 1tghari. fark. pastu mmg wat pala aku gile2 penin. oke fine xkisah sbb da slalu cmni. ingat nk kua awal sikit g town coz de bnda nk wat.

Then kul 2 dha siap2 mndi2 mkn2 then nk kua.. tibe2 lak ujan.. mmg tragis gila da la de planning arini.. hm lost 1 customer.. shit betoi. xpe mybe bkn rezeki aku arini.. esok mungkin?

Then ngah ujan2 td tu aku duk smoking2 dkt nk abis sekotak.. gile ar mmg smoker tahap gaban aku, then tibe2 lak aku tingat ka someone ni.. aduhh mmg wat mate aku duk bertakung air je ni.. dem !

nak je nanges.. haha tp watpe nk nanges sbb pastu aku leh snyum lak sorg.. cilakak.. ntah npe lak aku leh cenggini.. nevermind. cam bese la duk umah xde sape2. masak la ap yg ada.. pastu tibe2 lak mmbe aku kol "erh ery.. ko oke ke? dgr cite ko eksiden? wtf ! bile plak aku nak eksiden nye lak ==" " aku dgr org ckp ko eksiden pagi td| "mane de bunguks".."then aku letak phonecall.. mmg bangang tibe2 je kate aku eksiden..

grr gile bosan koje ni.. 1 week left.. ase mcm nk xnk je ni.. nk g ke tak.. nk g ke tak.. kalo aku x g.. aduh pk future je nti.. sbb skg idop pn makin tggi.. aku tau la aku spm je.. bkn de pape pn. if aku enroll study maybe life aku more better n kompom terjamin kan? insyaallah. that y aku nk ubah future aku nti. t sng bile dah kawen.. keje pn tetap sume n kalo leh xnk wife aku keje.. sbb aku kecian kalo girl keje.. girl ni keje nye kat umah je.. tanggungjawab sume kat umah.. aku jns x kisah kalo dye nk keje or tak tp kalo leh jgn la keje eh.. aku kire2 umo aku skg dah 22taun.. kalo enroll 2 taun 6 bulan.. 25taun abis la kot study.. perh lame2.. then keje dlm setaun dua cmtu then terus tunang kawen. ade ke nk kat aku ni eh? HAHA ntah.. ni la aku duk pk ari2.. kadang2 bile aku duk sorg2, aku suke imaginasi sorg2, sapa la sggup jd kan aku teman seidop semati ni kan. da la aku ni kuat jelez. then da la aku ni kuat potpet sume.. n aku x ske nk cite kalo aku bengang2 .. sume nye kne aku pendam.. dem ! dlu x cam ni. dlu aku ni happening skit.. then agak sosial sume.. kat myspace dlu xyah cite la.. mmg aku kaki sosial kat sne. asal ad event mst org invite jd quest.. then bila knl ng dorg ni.. aku dah buang da jauh2 sume tu. watpe nk ngadap bnde2 sosial lgpn xde motif. nk berkawan? kat lua pn boleh. asal perlukan sosial network? aku ase sosial network ni la yg wat golongan2 melayu ni jauh terpesong... ikot rentak2 yg x baek drpd yg baek2..

papepun IMYSM

GTG.. koje tyme.. :)

erry kacak lagi bergaye | 2:40 AM

Thursday, November 17, 2011


Okay This my entah bpe entry. jangan terkejut lak sbb blog aku ni mmg byk yg jiwang2 tmpt aku luah mcm2. maklum la. korg pun kenal aku ni cmne. keje aku ni cmne. aku ni jns cmne. k this tyme aku nk cite sal hape dah berlaku semenjak aku dah lama x update blog..



Kadang2 aku rase cam sindromdown. haha mengharapkan something yg aku nak sgt tp entah asek spoiler. hahaha..

Bulan oktober lepas siyesly yg aku tol2 stuggle sbb nk handle mcm2.. mcm2 aku nk wat mcm2 aku nk cancel.. grr.. tp nk wat cmne.. kalo aku nk handle sume skali kompom aku destroy sbb aku just ad sepasang tgn je bkn nye cam dewi arumugam yg de byk2 tgn.. yg keje byk2 tu er nk gtaw ke? xyh la kot sbb korg pun da taw keje aku ni just kuli kat cc org je.. pastu ad wat sikit2 bisnes len.. yg agak nye xd nk collect income sgt, cukup la aku simpan wet sikit2.

Masuk je November, aku dah tekad nk keje smpai 16jam.. 8jam pagi smpai ptg.. ptg smpai mlm.. agk nye penat x? pnt mmg pnt.. tp nk wat cmne.. aku nk simpan wet byk2.. nk sng2 kemudian.. tp ramai duk ckp yg aku ni da ckup sng.. sng ape nye.. name je duk se umah ng parents.. tp? mkn ? tido sume? da mcm aku sorg2.. pagi2 celik mate mane de spe kat uma.. aku sorg je.. yg len sume keje.. adik aku yg pundek tu pun awal2 da kua.. yg gurl tu lak study :( kalo x ad jgk yg bole sembang2 ng aku.. urm.. balik keje g dapur mmg xde pe nk mkn..ari2 mkn roti canai.. caye x? kan aku gtaw aku bkn nye org senang.. ak pnh gtaw kat mmbe aku sorg " aku tak suke hutang.. tp aku suke bg org hutang ng aku.. tp melayu ni bile kite da bg kemudahan.. mmg mudah alpa.." kalo yg phm tu phm je la.. kalo yg still x phm tu word tu umpama kacang lupa kan kulit. kira cam tu.

Idop ni kdg2 mcm2 kite kna lalui, yg nmpk bahagia tu dpn mate je.. kalo blkg? lum tntu kan.. siyes even korg knl ng aku 10taun sekalipun lum tntu leh phm aku ni cmne. sbb mud aku ni kdg2 leh ubah tibe2.. sume de sbb.. n bila duk tnye mmg aku xkn jwb.. wat pe aku nk gtaw ase nye x mendatang kan pape pn kalo gtaw.. toi x? by the way. arini, aku kua ng gf aku ( 17oktober) semata2 nk jmp lepas rindu agak nye la.. sbb nk celebrate anniversary kami yg ke setaun 3 bulan.. makan2 sume cam bese.. tp aku still trase something ... apakah motif dia kasi kat aku "bantal" yg se akan2 bantal coverback seat kete? ala bantal yg cover leher tu. pe ntah name dye aku x ambek port..lebih kurang cenggini..

apakah mksud dye? adakah memerli aku sbb aku x pakai kete? or dia tataw yg tu car seat pillow? sbb ad getah yg belakang? or dia tataw sbb dia ingat comel n mcm bantal? ntah la.. aku pn tataw motif dye. btw..caramel puding tu sedap jgk.. kenyang even aku x ske mkn bnd yg bersusu tp aku try jgk..atleast xde lak meragam perut ni. mean aku hargai kan pe dia nk wat.kalau awak bace entry ni an. saye nk gtaw yg saye rase saye x perlukan barang2 yg org bg.. sbb nye bkn nye saye taknak terime or x hargai tp saye tak biase.. sbb sblm ni mmg xde sape nk bg brg2 kat saye.. so mmg dah terbiase sgt2 dah ni. n tlg la jgn duk ungkit2 sal brg2 yg penah saye bg tu.. xnk nk arap kan pape balasan je.. that all.. papepun sorry tibe2 je mudy td. ase mcm xde pe nk ckp tyme hangout td. its just kua mkn2 usha2 window shopping . ngantok? x kot.. sbb aku mmg dah tdo awal2 pn skg.. pastu bangun jap sbb nk mkn or bangun jap sbb nk wat keje sal ingame sume.., papepun thx sbb bg puding ng car seat pillow tu.


erry kacak lagi bergaye | 6:09 AM